definiția iod definiție

iod

găsește rime pentru iod
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: cod, hod, iad, id, ied, io, ioc, iod, ion, iot, iov, irod, ixod, lod, mod, nod, pod, rod, șod, tod
Cuvinte apropiate: cod, hod, iad, id, ied, io, ioc, iod, ion, iot, iov, irod, ixod, lod, mod, nod, pod, rod, șod, tod

IOD1

s.n. Element chimic solid din grupa halogenilor, negru-violet, foarte volatil și ușor solubil în alcool. ♢ Tinctură de iod = soluție de iod în alcool, folosită ca antiseptic și ca dezinfectant extern. [Pron. iod. / < fr. iode].

IOD2

s.n. (Fon.; rar) Iot. [< fr. yod].
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.