definiția hait definiție dex

hait

găsește rime pentru hait
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: bait, căit, hai, hai, haid, hain, hait, haită, haiti, halit, halt, hamit, hart, hat, haut, hăi, hăi, hăis, hăit, hăt, hătit, hățit, hăuit, hâi, hâit, hâlt, hit, hoit, huit, păit, răit
Cuvinte apropiate: bait, căit, hai, hai, haid, hain, hait, haită, haiti, halit, halt, hamit, hart, hat, haut, hăi, hăi, hăis, hăit, hăt, hătit, hățit, hăuit, hâi, hâit, hâlt, hit, hoit, huit, păit, răit

HAIT1

interj. Exclamație care exprimă o surpriză neplăcută, un sentiment de teamă, o poruncă, ideea unei mișcări repezi sau neașteptate etc. [Var.: haiti interj.] – Onomatopee.

HAIT2,

haituri, s.n. (Reg.) Iaz artificial creat prin colectarea, cu ajutorul unui baraj, a apelor de munte; barajul cu care se deschide sau se închide acest iaz pentru a da drumul plutelor; p. ext. unda de apă care duce plutele. – Din ucr. hat'.

HĂÍ2,

hăiesc, vb. IV. Intranz. (Reg.) A îndemna boii sau vacile la mers. ♦ A striga spre a stârni vânatul. – Din hăi1.

HĂI1

interj. 1. (Reg.) Termen familiar cu care te adresezi cuiva; bre, . 2. Strigăt cu care se îndeamnă sau cu care se mână boii și vacile. – Onomatopee.

HĂÍT2, -Ă,

hăiți, -te, adj. V. hâit.

HĂÍT1,

hăituri, s.n. (Reg.) Hăire. – V. hăi2.

HÂÍ,

hâiesc, vb. IV. Refl. (Pop.) A se apleca într-o parte; a deveni strâmb; a se înclina. ♦ Tranz. și refl. A (se) prăvăli; a (se) nărui. – Cf. magh. hajolni.

HÂÍT, -Ă,

hâiți, -te, adj. (Pop.) Aplecat, lăsat, prăvălit într-o parte; strâmb. ♦ Surpat, prăbușit. [Var.: hăít, -ă adj.] – V. hâi.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar