definiția clei definiție dex

clei

găsește rime pentru clei
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: alei, cei, chei, clăi, cled, clei, cleid, clem, clep, cler, clet, elei, glei, hlei, oclei, olei, slei, uclei, ulei (lichid, tablou), ulei (trunchi, vas, stup)
Cuvinte apropiate: alei, cei, chei, clăi, cled, clei, cleid, clem, clep, cler, clet, elei, glei, hlei, oclei, olei, slei, uclei, ulei (lichid, tablou), ulei (trunchi, vas, stup)

CLEI,

cleiuri, s.n. 1. Substanță vâscoasă asemănătoare cu gelatina, extrasă din oase, din pește, din unele plante sau obținute pe cale sintetică, cu ajutorul căreia se pot lipi între ele diverse obiecte sau părți de obiecte. ♢ Expr. (Fam.) A fi clei = a) a nu ști absolut nimic (atunci când este ascultat la școală, la un examen etc.); b) a fi foarte beat. 2. Suc gros care se scurge din scoarța unor arbori și care are proprietatea de a se solidifica în contact cu aerul. – Din sl. klej.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar