definiția ciuda definiție dex

ciuda

găsește rime pentru ciuda
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: cauda, ciucă, ciudat, ciudă, ciudi, ciuhă, ciumă, ciupă, ciura, ciurdă, ciută, iuda, iudă, liudă
Cuvinte apropiate: cauda, ciucă, ciudat, ciudă, ciudi, ciuhă, ciumă, ciupă, ciura, ciurdă, ciută, iuda, iudă, liudă

CIÚDĂ

, s.f. Sentiment de părere de rău, de invidie amestecată cu supărare sau de invidie amestecată cu dușmănie. ♢ Loc. adv și prep. În ciuda cuiva = cu intenția de a supăra pe cineva, în necazul, în pofida cuiva; înfruntând împotrivirea cuiva sau a ceva. ♢ Loc. conj. În ciuda faptului că... = cu toate că..., deși. ♢ Expr. A face (cuiva) în ciudă = a necăji intenționat (pe cineva). – Din sl. čudominune”.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar