definiția zoroclie definiție dex

zoroclie

găsește rime pentru zoroclie
Cuvinte apropiate: zoroclie

zoroclíe (-ii),

s.f. – Jachetă, veston. Sb. *zaroklja, în loc de rokljajachetă”. Cuvînt folosit în Munt. și Olt. Nu apare în dicționare, dar cf. Teleor.: se ștergea cu mîneca zorocliei, sau pop. Olt.: dar nici ea nu-mi place mie, că se poartă ’n zoroclie.

ZOROCLÍE

, zoroclíi, s.f. (Munt., Olt.) Cămașă bărbătească făcută din pânză groasă; cațaveică, scurteică. ♢ Se ștergea cu mâneca zorocliei.Dar nici ea nu-mi place mie, că se poartă-n zoroclie. (din sb. *zaroklja [în loc de roklja] = scurteică) [și DLRLC]
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar