definiția reprezentatie definiție dex

reprezentatie

găsește rime pentru reprezentatie
Cuvinte apropiate: reprezentativ, reprezentație

REPREZENTÁȚIE,

reprezentații, s.f. Prezentare pe scenă a unei opere dramatice, a unui program artistic etc; spectacol. [Var.: reprezentațiúne s.f.] – Din fr. représentation, lat. repraesentatio, -onis.

REPREZENTÁȚIE

s. v. spectacol.

reprezentáție

s. f. (sil. -pre-, -ți-e), art. reprezentáția (sil. -ți-a), g.-d. art. reprezentáției; pl. reprezentáții, art. reprezentáțiile (sil. -ți-i-)

REPREZENTÁȚI//E ~i

f. Prezentare pe scenă a unei opere dramatice, a unui program artistic etc.; spectacol. [G.-D. reprezen-tației; Sil. -ți-e] /<fr. représentation, lat. representatio, ~onis

REPREZENTÁȚIE

s.f. Înfățișare, prezentare, jucare a unei piese de teatru, a unei opere pe scenă; spectacol. [Gen. -iei, var. reprezentațiune s.f. / cf. fr. représentation, it. representazione].

REPREZENTÁȚIE

s. f. interpretare pe scenă a unei piese de teatru, a unei opere; spectacol. (< fr. représentation, lat. reprezentatio)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar