definiția repartitii definiție dex

repartitii

găsește rime pentru repartitii
Cuvinte apropiate: repartitiv

REPARTÍȚIE,

repartiții, s.f. Distribuire, împărțire, repartizare. – Din fr. répartition.

REPARTÍȚIE

s. v. distribuire.

repartíție

s. f. (sil. -ți-e), art. repartíția (sil. -ți-a), g.-d. art. repartíției; pl. repartíții, art. repartíțiile (sil. -ți-i-)

REPARTÍȚI//E ~i

f. 1) v. A REPARTIZA. 2) ec. Proces de distribuire a produselor muncii între membrii societății în funcție de relațiile de producție existente. [G.-D. repartiției; Sil. -ți-e] /<fr. répartition

REPARTÍȚIE

s.f. Repartizare, distribuire, împărțire. ♦ (Concr.) Înscris prin care se repartizează o locuință. ♦ (Ec.) Proces de repartizare a produselor între membrii societății, determinat de relațiile de producție din acea societate. [Gen. -iei, var. repartițiune s.f. / < fr. répartition].

REPARTÍȚIE

s. f. repartizare, distribuire. ♢ înscris prin care se repartizează o locuință. ♢ (ec.) repartizare a bunurilor materiale și a forței de muncă în sociatate; (re)distribuire a produselor muncii, moment al reproducției care mijlocește legătura între producție și consum. (< fr. répartition)

REPĂRȚÍ

vb. v. distribui, împărți, repartiza.

repărțí

vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. repărțésc, imperf. 3 sg. repărțeá; conj. prez. 3 sg. și pl. repărțeáscă
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar