rabaturi, s.n. Reducere de preț față de prețul cu amănuntul al mărfii. (În sintagma) Rabat comercial = parte din prețul de vânzare cu amănuntul, stabilită ca o cotă procentuală, destinată să acopere cheltuielile de circulație și să asigure beneficii organizațiilor comerciale; adaos comercial. – Din germ. Rabatt.
s. 1. reducere, scăzământ. (A face un ~ la prețul unei mărfi.) 2. rabat comercial v. adaos comercial. (~ prevăzut de lege pentru o marfă.)
n. Reducere din prețul unei mărfi la vânzarea cu ridicata. ♢ ~ comercial diferența dintre prețul cu ridicata și prețul de desfacere cu amănuntul. /<germ. Rabatt
s.n. Reducere acordată cumpărătorului din prețul de vânzare al unei mărfi. ♦ (În economia socialistă) Rabat comercial = diferența dintre prețul cu ridicata al industriei și prețul de desfacere cu amănuntul. [< germ. Rabatt, cf. fr. rabais].
s. n. reducere de preț, scăzământ, bonificație ce se acordă de vânzător cumpărătorului. o ~ comercial = parte din venitul net creat în sfera producției materiale destinată acoperirii cheltuielilor de circulație a mărfurilor și asigurării beneficiului întreprinderilor și organizațiilor comerciale. (< germ. Rabatt)