definiția punice definiție dex

punice

găsește rime pentru punice
Cuvinte apropiate: junice, punic, punica, punice, purice

púnice

s.f. (înv.) piatră poroasă și ușoară, folosită la lustruirea metalelor; piatră ponce.

PÚNIC, -Ă,

punici, -ce, adj. Care aparține Cartaginei sau locuitorilor ei, privitor la Cartagina sau la locuitorii ei; cartaginez. ♢ Război punic = nume dat fiecăruia dintre cele trei războaie purtate de Roma antică împotriva Cartaginei. – Din lat. punicus, fr. punique.

PÚNIC

adj. v. cartaginez.

púnic

adj. m., pl. púnici; f. sg. púnică, pl. púnice

PÚNI//C ~că

(~ci, ~ce) Care aparține Cartaginei sau populației ei; din Cartagina; cartaginez. Războaie ~ce. /<lat. punicus, fr. punique

PÚNIC, -Ă

adj. care aparține Cartaginei sau locuitorilor ei. ♢ (s. n.) dialect fenician vorbit la Cartagina. (< fr. punique)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut