definiția pseudoconcept definiție dex

pseudoconcept

găsește rime pentru pseudoconcept
Cuvinte apropiate: pseudoconcept

PSEUDOCONCÉPT

s.n. 1. Concept iluzoriu, idee falsă, căreia nu-i corespunde ceva existent în mod real; pseudoidee. 2. (În filozofia lui Benedetto Croce) Reprezentare sau grup de reprezentări care nu ajung la adevărata universalitate sau la o autentică înțelegere a vieții determinate de spirit, distingându-se prin aceasta de adevăratele concepte. [Cf. it. pseudoconcetto].

PSEUDOCONCÉPT

s. n. concept iluzoriu, idee falsă, căreia nu-i corespunde ceva existent în mod real; pseudoidee. (după it. pseudoconcetto)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.