definiția producator definiție dex

producator

găsește rime pentru producator
Cuvinte apropiate: producător

PRODUCĂTÓR, -OÁRE

, producători, -oare, adj., s. 1. Adj. Care produce ceva, care dă naștere la ceva. 2. S.m. și f. Persoană care prin munca sa, produce bunuri materiale, valori științifice sau artistice. 3. S.m. Persoană sau societate care asigură finanțarea unui film cinematografic. – Produce + suf. -ător (după fr. producteur).

PRODUCĂTÓR

adj. 1. v. productiv. 2. v. provocator.

PRODUCĂTÓR

adj. v. bogat, fecund, fertil, gras, mănos, productiv, roditor, rodnic.

Producător

consumator, neproducător

producătór

adj. m., s. m., pl. producătóri; f. sg. și pl. producătoáre

PRODUCĂT//ÓR1 ~oáre

(~óri, ~oáre) Care produce. Uzină ~oare de mașini. /a produce + suf. ~ător

PRODUCĂTÓR2 ~i

m. Persoană sau întreprindere care produce bunuri materiale. ♢ ~ de filme persoană sau societate care organizează și finanțează turnarea filmelor cinematografice. /a produce + suf. ~ător

PRODUCĂTÓR, -OÁRE

adj. Care produce, care dă naștere la ceva. // s.m. și f. Persoană care produce prin muncă bunuri materiale. ♦ Persoană, societate sau întreprindere care asigură finanțarea și turnarea unui film. [< produce + -(ă)tor].

PRODUCĂTÓR, -OÁRE

I. adj. care este cauza; care dă naștere la ceva. II. s. m. f. cel care produce prin muncă bunuri materiale. ♢ persoană, societate, întreprindere care asigură finanțarea și turnarea unui film. (după fr. producteur)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar