definiția pripa definiție dex

pripa

găsește rime pentru pripa
Cuvinte apropiate: aripă, aripă, gripa, gripă, pipa, pipa, pipă, prima, primă, pripas, pripă, pripi, prispă, priva, priza, priză, ripa, ripă

PRÍPĂ

s.f. Grabă mare, zor. ♢ Loc. adv. În (sau, înv., cu) pripă = grabnic, repede, iute. Fără pripă = fără grabă, pe îndelete. ♢ Loc. prep. În pripă... = în graba momentului. – Din pripi (derivat regresiv).

PRÍPĂ

s. v. grabă.

prípă

s. f.

PRÍPĂ

f. Grabă mare. ♢ În ~ în grabă; repede. Fără ~ fără grabă. /v. a(se) pripi
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar