definiția prescurtat definiție dex

prescurtat

găsește rime pentru prescurtat
Cuvinte apropiate: prescurta, prescurtat

PRESCURTÁT, -Ă,

prescurtați, -te, adj. (Despre texte) Al cărui volum a fost redus; (despre cuvinte, titluri etc.) abreviat. – V. prescurta.

PRESCURTÁT

adj. 1. micșorat, redus, scurtat. (Text ~.) 2. concentrat, redus, rezumat, scurtat, (fig.) comprimat, condensat. (O expunere ~.) 3. v. abreviat.

PRESCURTÁ,

prescurtez, vb. I. Tranz. A reduce dimensiunile unui text; a scurta un cuvânt, un titlu etc., a abrevia. – Pre2 + scurt.

PRESCURTÁ

vb. 1. v. scurta. 2. a concentra, a reduce, a rezuma, a scurta, (fig.) a comprima, a condensa. (A ~ o expunere.) 3. v. abrevia.

prescurtá

vb. (sil. mf. pre-), ind. prez. 1 sg. prescurtéz, 3 sg. și pl. prescurteáză

A PRESCURT//Á ~éz

tranz. 1) (texte) A micșora prin reducerea numărului de cuvinte; a comprima. 2) (cuvinte, expresii) A face mai scurt prin reducerea numărului de litere sau silabe; a abrevia. /pre- + scurt

PRESCURTÁ

vb. I. tr. A reduce dimensiunile unui text; a scurta un cuvânt; a abrevia. [< pre- + scurta].

PRESCURTÁ

vb. tr. a reduce dimensiunile unui text, ale unei expuneri etc.; a scurta un cuvânt, un titlu; a abrevia. (< pre- + scurta)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.