definiția persona definiție dex

persona

găsește rime pentru persona
Cuvinte apropiate: persană, persoană, persona, personae, personaj, personal

PERSÓNA GRÁTA

subst. Persoană agreată de un guvern pe lângă care este acreditată diplomatic. – Loc. lat.

persóna gráta

loc. lat.

PERSONA GRATA

s.f. Persoană agreată de un guvern pe lângă care este acreditată diplomatic. ♢ Persona non grata = diplomat a cărui rechemare este cerută de guvernul țării pe lângă care este acreditat. [< lat. persona (non) gratapersoană (ne)agreată].

persóna gráta

(lat.) loc. s. f., pl. persónae grátae [ae pron. e]

PERSONA NON GRATA

subst. Diplomat devenit indezirabil pentru guvernul țării pe lângă care a fost acreditat. p. gener. persoană indezirabilă. [Pr.: persóna non gráta] – Loc. lat.

persóna non gráta

loc. lat.

persóna non gráta

(lat.) loc. s. f., pl. persónae non grátae [ae pron. e]
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar