definiția osoasa definiție dex

osoasa

găsește rime pentru osoasa

OSÓS, OSOÁSĂ,

osoși, osoase, adj. 1. Privitor la oase, de oase; asemănător cu oasele. ♢ Sistem osos = totalitatea oaselor din organismul vertebratelor; schelet. 2. Cu oase mari, ieșite în relief; ciolănos; p. ext. uscățiv, slab. – Os + suf. -os.

OSÓS

adj. 1. v. ciolănos. 2. colțuros. (O față ~.)

osós

adj. m., pl. osóși; f. sg. osoásă, pl. osoáse

OSÓS osoásă (osóși, osoáse)

1) Care are oase mari și articulații proeminente; colțuros. 2) Care este caracteristic pentru oase; propriu oaselor. Tuberculoză osoasă.Sistem ~ totalitate a oaselor din organismul unui animal vertebrat sau al omului; schelet. 3) Care are proprietăți asemănătoare cu ale oaselor; ca osul. 4) pop. Care are corp format numai din mușchi și oase; uscățiv; costeliv. /os + suf. ~os
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar