definiția nepasator definiție dex

nepasator

găsește rime pentru nepasator
Cuvinte apropiate: nepăsător

NEPĂSĂTÓR, -OÁRE,

nepăsători, -oare, adj. Care nu-și face griji, necazuri; calm, senin; (curent) care nu manifestă nici un fel de interes față de ceea ce se petrece în jurul său; indolent, apatic; indiferent. – Ne- + păsător (înv. „grijuliu” < păsa).

NEPĂSĂTÓR

adj. 1. v. indiferent. 2. flegmatic, impasibil, imperturbabil, indiferent, insensibil, nesensibil, nesimțitor, pasiv, (grecism înv.) adiafor, (fig.) rece. (Ce tip ~!) 3. indiferent, nesimțitor, (fig.) surd. (A rămas ~ la rugămințile mele.)

nepăsătór

adj. m., pl. nepăsătóri; f. sg. și pl. nepăsătoáre

NEPĂSĂTÓR1

adv. Cu nepăsare. /ne- + păsător

NEPĂSĂT//ÓR2 ~oáre (~óri, ~oáre)

Care manifestă nepăsare; lipsă de grijă, de interes; neglijent; indiferent. /ne- + păsător
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar