definiția nenorocire definiție dex

nenorocire

găsește rime pentru nenorocire
Cuvinte apropiate: nenorocire

NENOROCÍRE

, nenorociri, s.f. 1. Stare a celui nenorocit; nefericire, durere, suferință mare. 2. Întâmplare care are efecte dezastruoase, care face pe cineva nenorocit; necaz mare; p. ext. dezastru. ♢ Loc. adv. Din nenorocire = a) din cauza unor împrejurări regretabile; b) spre regretul cuiva, din păcate. – V. nenoroci.

NENOROCÍRE

s. 1. v. nefericire. 2. v. necaz. 3. v. de-zastru.

Nenorocire

norocire

nenorocíre

s. f., g.-d. art. nenorocírii; pl. nenorocíri

NENOROCÍR//E ~i

f. 1) Întâmplare nefastă care aduce durere și suferință. ♢ Din ~ din nefericire; spre regret; din păcate. 2) Stare a celui nenorocit. [G.-D. nenorocirii] /v. a (se) nenoroci

NENOROCÍ

, nenorocesc, vb. IV. Tranz. și refl. A face pe cineva nenorocit sau a deveni nenorocit, a(-și) pricinui un mare rău, o mare suferință, un mare necaz; a(-și) distruge viața. – Din nenoroc.

NENOROCÍ

vb. 1. v. neferici. 2. v. distruge.

nenorocí

vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. nenorocésc, imperf. 3 sg. nenoroceá; conj. prez. 3 sg. și pl. nenoroceáscă

A NENOROC//Í ~ésc

tranz. (persoane) A facedevină nenorocit. /Din nenoroc

A SE NENOROC//Í mă ~ésc

intranz. A-și pricinui un mare rău, un mare necaz. /Din nenoroc
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut