definiția nemurire definiție dex

nemurire

găsește rime pentru nemurire
Cuvinte apropiate: nemărire, nemerire, nemuire, nemurie, nemurire

NEMURÍRE

s.f. 1. Calitatea de a fi nemuritor (1); faptul de a trăi veșnic; stare a celui ce este nemuritor; (în limbajul bisericesc) viață veșnică. ♢ Loc. adv. (Fam.) La nemurire = a) fără sfârșit, veșnic; b) extrem de tare, de intens, de mult. 2. Amintire menităreziste timpului, destinatătrăiască veșnic; glorie veșnică. ♢ Loc. vb. (Rar) A trece la nemurire = a nemuri, a imortaliza. – Din nemuritor (derivat regresiv).

NEMURÍRE

s. v. veșnicie.

Nemurire

moarte, murire

nemuríre

s. f., g.-d. art. nemurírii

NEMURÍRE

f. 1) rel. Viață fără de moarte; existență veșnică. ♢ La ~ fără sfârșit. 2) fig. Amintire nemuritoare; slavă veșnică. /Din nemuritor

NEMURÍ,

nemuresc, vb. IV. Tranz. (Rar) A facetrăiască veșnic în amintirea oamenilor, a facereziste timpului, să devină nemuritor (2) (slăvind, preamărind, cântând); a imortaliza. – Din nemuritor (derivat regresiv).

NEMURÍ

vb. v. eterniza, imortaliza, perpe-tua.

nemurí

vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. nemurésc, imperf. 3 sg. nemureá; conj. prez. 3 sg. și pl. nemurească

nemurí2,

nemurésc, vb. IV refl. (reg.) a deveni sau a fi rudă cu cineva.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut