definiția nemiscare definiție dex

nemiscare

găsește rime pentru nemiscare
Cuvinte apropiate: nemișcare

NEMIȘCÁRE

s.f. Stare a ceea ce nu se mișcă; imobilitate, neclintire; absență a oricărei mișcări; liniște. ♦ Lipsă de acțiune, de activitate; inactivitate; pasivitate, inerție. – Ne- + mișcare.

NEMIȘCÁRE

s. l. v. imobilitate. 2. fixitate, imobilitate, neclintire, stabilitate. (~ dunelor.) 3. încremenire, înlemnire. (Rămăsese într-o stare de totală ~.)

NEMIȘCÁRE

s. v. inactivitate, inacțiune, inerție, neactivitate, pasivitate.

Nemișcare

mișcare, mobilism

nemișcáre

s. f., g.-d. art. nemișcării; pl. nemișcări

NEMIȘCÁRE

f. fig. (negativ de la miș-care) Lipsă de activitate; inactivitate; pasivitate. /ne- + mișcare
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar