definiția morfologii definiție dex

morfologii

găsește rime pentru morfologii
Cuvinte apropiate: morfologi, morfologic, morfologie, morfologit

morfológ

s. m., pl. morfológi

MORFOLÓG, -Ă

s.m. și f. Specialist în morfologie (1); morfologist. [< germ. Morpholog].

MORFOLÓG, -Ă

s. m. f. specialist în morfologie (1); morfologist. (< germ. Morpholog)

morfológă

s. f., pl. morfológe

MORFOLOGÍ,

morfologesc, vb. IV. Tranz. (Rar) A morfoli (1). – Cf. morfoli.

MORFOLOGÍ

vb. v. molfăi, morfoli, mozoli.

morfologí

vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. morfologésc, imperf. 3 sg. morfologeá; conj. prez. 3 sg. și pl. morfologeáscă

MORFOLOGÍE

s.f. 1. Complex de discipline biologice care studiază forma exterioară și structura internă a organismelor plantelor și animalelor. 2. Parte a structurii gramaticale constituită din totalitatea regulilor de modificare a formei cuvintelor în diferitele lor întrebuințări; parte a gramaticii care se ocupă cu studiul acestor reguli. – Din fr. morphologie.

MORFOLOGÍE

s. (GRAM.) (înv.) etimologie.

morfologíe

s. f., art. morfología, g.-d. morfologíi, art. morfologíei

MORFOLOGÍE

f. 1) Ramură a biologiei care se ocupă cu studiul formei și structurii organismelor vii, cu legile apariției și dezvoltării lor. 2) Parte a gramaticii care se ocupă cu studiul regulilor de modificare a formei cuvintelor. /<fr. morphologie

MORFOLOGÍE

s.f. 1. Disciplină care studiază forma organismelor vegetale și animale. ♢ Morfologia artei = studiu analitic al formei, al structurii unei opere de artă; morfologie terestră = geomorfologie. 2. Parte a gramaticii care studiază părțile de vorbire și flexiunea lor. [Gen. -iei. / < fr. morphologie, cf. gr. morpheformă, logosstudiu].

MORFOLOGÍE

s. f. 1. știință care studiază forma și structura organismelor animale și vegetale. ♦ ~ a artei = studiu analitic al formei, al structurii unei opere de artă; ~ terestră = geomorfologie; ~ a solului = ramură a științei solului care studiază constituția profilurilor de sol. 2. parte a structurii gramaticale a unei limbi cuprinzând regulile de modificare a formei cuvintelor; parte a gramaticii care studiază aceste reguli. 3. formă, structură; aspect general. (< fr. morphologie)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar