definiția malin definiție dex

malin

găsește rime pentru malin
Cuvinte apropiate: alin, calin, călin, halin, malian, malic, malic, malign, malin, maltin, manin, marin, marlin, mălin, mălină, mărin, măslin, mâli, mâlit, palin, salin

MALÍN, -Ă

adj. v. malign.

malín

s. n.

MALÍN

s. n. dantelă transparentă, ușoară, fină. (< fr. malines)

MĂLIN,

mălini, s.m. Arbust decorativ din familia rozaceelor, cu flori albe mirositoare și cu fructe drupe mici, negre, din a cărui scoarță amară se prepară un medicament astringent (Prunus padus). 2. (Bot.; reg.) Liliac1. – Din mălină (derivat regresiv)

MĂLÍN

s. (BOT.; Prunus padus) (Transilv. și Ban.) prun sălbatic.

MĂLÍN

s. v. lemn-câinesc, liliac, mahaleb, năfurică, pin, sirinderică, vișin turcesc.

mălín

s. m., pl. mălíni

MĂLÍN ~i

m. Arbore din familia rozaceelor având frunzele cu marginea zimțată, cu flori albe și fructe mici, negre, folosite în industria alimentară și în medicină. /Din mălină

mălín (mălíni),

s.m. – Arbust (Prunus padus). Sl. (bg., cr., slov., ceh., pol., rus.) malinazmeură” (Cihac, II, 185; Berneker, II, 12; Pascu, II, 220; Conev 44). Confuzia semantică se explică prin prezența plantei în aceleași desișuri în care crește zmeura. – Der. mălină, s.f. (fructul mălinului); măliniș, s.n. (munte în care există mulți arbuști din această specie); măliniță, s.f. (tulichină, Ligustrum vulgare).
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar