definiția invariabil definiție dex

invariabil

găsește rime pentru invariabil
Cuvinte apropiate: invariabil

INVARIÁBIL, -Ă,

invariabili, -e, adj. (Adesea adverbial) Care nu este variabil, care nu se schimbă; neschimbător, nevariabil, constant, fix, neschimbat. ♦ Spec. (Gram.; despre cuvinte) Care este lipsit de flexiune; neflexibil. [Pr.: -ri-a-] – Din fr. invariable.

INVARIÁBIL

adj. 1. v. constant. 2. constant, neschimbat. (Valoare ~.) 3. constant, neschim-bător, permanent, (livr.) imuabil. (Fenomen ~.)

Invariabil

instabil, neconstant, variabil, mobil, muabil, nestabil, labil, nestatornic, schimbător

invariábil

adj. m. variabil

INVARIÁBIL ~ă (~i, ~e)

Care nu este variabil; constant. [Sil. -ri-a-] /<fr. invariable

INVARIÁBIL, -Ă

adj. (și adv.) Neschimbător, constant; invariant. ♦ (Despre cuvinte) Care nu are flexiune. [Pron. -ri-a-. / cf. fr. invariable].

INVARIÁBIL, -Ă

adj. 1. (și adv.) neschimbător, constant; invariant. 2. (despre cuvinte) fără flexiune. (< fr. invariable)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar