definiția indemanare definiție dex

indemanare

găsește rime pentru indemanare
Cuvinte apropiate: îndemânare, îndemnare, îngemănare

ÎNDEMÂNÁ,

îndemânez, vb. I. Refl. (Înv.) A fi în starefacă un lucru, a-i fi la îndemânăfacă ceva; a se înlesni. – V. îndemână.

ÎNDEMÂNÁ

vb. v. ajuta, ajutora, ocroti, proteja, sprijini, susține.

îndemâná

vb., ind. prez. 1 sg. îndemân, 3 sg. și pl. îndemâneáză

A ÎNDEMÂNÁ îndemân

tranz. A veni în ajutor cuiva. /Din îndemână

ÎNDEMÂNÁRE

s.f. Ușurința de a face un lucru ca urmare a unei bune deprinderi sau a unei înclinații; iscusință, abilitate, pricepere, dibăcie. – V. îndemâna.

ÎNDEMÂNÁRE

s. 1. abilitate, destoinicie, dexte-ritate, dibăcie, ingeniozitate, iscusință, isteție, istețime, pricepere, știință, talent, ușurință, (pop.) meșteșug, meșteșugire, (înv. și reg.) meșterie, (reg.) apucătură, pricepuție, (înv.) iscusire, marafet, practică. (Demonstra o mare ~ în mânuirea ...) 2. v. măiestrie. 3. v. inteligență.

Îndemânare

stângăcie, neîndemânare

îndemânáre

s. f., g.-d. art. îndemânării

ÎNDEMÂNÁRE

f. pop. Capacitate de a face totul cu ușurință și iscusință; dexteritate; abilitate; dibăcie; pricepere; măiestrie. O mare ~ în mânuirea condeiului. /v. a îndemâna

la îndemână

loc. adv.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar