definiția imputernicirii definiție dex

imputernicirii

găsește rime pentru imputernicirii

ÎMPUTERNICÍRE,

împuterniciri, s.f. 1. Acțiunea de a împuternici și rezultatul ei. ♦ (Jur.) Mandat, procură. 2. (Rar) Întărire, fortificare. ♦ Intensificare. – V. împuternici.

ÎMPUTERNICÍRE

s. 1. v. delegație. 2. autorizație, (înv.) ispravă. (I-a dat ~ să-l reprezinte.) 3. în-vestire, învestitură. (A primit ~.) 4. drept, putere, (înv.) tărie. (Are ~ deplină pentru ...)

ÎMPUTERNICÍRE

s. v. fortificare, îndreptare, înfiripare, întărire, întremare, înzdră-venire, reconfortare, refacere, resta-bilire, tonificare.

împuternicíre

s. f., g.-d. art. împuternicírii; pl. împuternicíri

ÎMPUTERNICÍR//E ~i

f. 1) v. A ÎMPUTERNICI. 2) jur. Act prin care cineva este împuternicitrealizeze o acțiune. A primit ~ specială. /v. a împuternici
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar