definiția hormon definiție dex

hormon

găsește rime pentru hormon
Cuvinte apropiate: hormon, mormon

HORMÓN,

hormoni, s.m. Substanță secretată de glandele endocrine sau de alte țesuturi, care stimulează și coordonează activitatea anumitor organe sau a întregului organism. – Din fr. hormone.

hormón

s. m., pl. hormóni

HORMÓN

~i m. Substanță secretată de glandele endocrine sau ale unor țesuturi care contribuie la dezvoltarea și funcționarea normală a organismului. /<fr. hormone

HORMÓN

s.m. Secreție a glandelor endocrine, care stimulează și coordonează activitatea anumitor organe sau a întregului organism. [< fr., engl. hormone, cf. gr. horman – a excita].

HORMÓN1

s. m. substanță biochimică, secreție a glandelor endocrine, care stimulează creșterea și procesele metabolice și fiziologice din organism. (< fr. hormone)

HORMON2(O)-

elem. „hormon”. (< fr. hormn/o/-, cf. gr. hormao, a excita)

ACTH

s. (BIOL.) adrenocorticotrop.

ACTH

[cit. aceteháș] s.n., art. ACTH-ul

ACTH

s.n. Hormon proteic secretat de hipofiză, care stimulează glanda corticosuprarenală. [Sin.: Hormon adrenocorticotropic] (acronim, din engl. adrenocorticotropic hormone = hormon adrenocorticotropic (< pref. ad- (= lângă) + pref. reno/i- (= referitor la rinichi < lat. renes = rinichi) + pref. cortico- (= referitor la scoarța cerebrală < lat. cortic-, cortex = scoarță) + suf. -tropic (= care acționează asupra, influențează activitatea (de ex., a unei glande) < (termin. științif.) gr. tropos))) [def. MW; în DOOM 2]

HORMON FOLICULÁR

s. v. foliculină.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.