definiția geografii definiție dex

geografii

găsește rime pentru geografii
Cuvinte apropiate: geografic, geografie

GEOGRÁF, -Ă,

geografi, -e, s.m. și f. Specialist în geografie. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géographe, lat. geographus.

GEOGRÁF

s. (înv.) scriitor de pământ.

geográf

s. m. (sil. ge-o-), pl. geográfi

GEOGRÁF ~i

m. Specialist în geografie. /<fr. géographe, lat. geographus

GEOGRÁF, -Ă

s.m. și f. Specialist în geografie. [Cf. fr. géographe, lat. geographus].

GEOGRÁF, -Ă

s. m. f. specialist în geografie. (< fr. géographe, lat. geopraphus)

geográfă

s. f. (sil. ge-o-), g.-d. art. geográfei; pl. geográfe

GEOGRAFÍE

s.f. Știință care studiază și descrie învelișul terestru, cu toate elementele sale, din punct de vedere fizic, economic, etnografic etc. ♢ Geografie lingvistică = metodă de cercetare pe teren a graiurilor unei limbi, în care fenomenele de limbă înregistrate sunt cartografiate. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géographie, lat. geographia.

GEOGRAFÍE

s. geografia animalelor v. zoogeografie; geografia populației v. antropogeografie; geografie antropologică v. antropogeografie; geografie umană v. antropogeografie.

geografíe

s. f. (sil. ge-o-), art. geografía, g.-d. geografíi, art. geografíei

GEOGRAFÍE

f. 1) Știință care se ocupă cu studiul învelișului globului pământesc sub toate aspectele (fizic, biologic, social etc.). ~ economică. ~ fizică. 2) Răspândire a ceva pe un teritoriu. /<fr. géographie, lat. geographia

GEOGRAFÍE

s.f. Știință care studiază și descrie înfățișarea scoarței Pământului și fenomenele care se produc la suprafața ei. ♢ Geografie lingvistică = metodă de cercetare a fenomenelor de limbă prin stabilirea pe bază de anchete pe teren a ariilor lor de răspândire. [Gen. -iei, var. gheografie s.f. / cf. fr géographie, lat. geographia < gr. gepământ, graphein – a scrie].

GEOGRAFÍE

s. f. știință care studiază și descrie scoarța terestră cu toate elementele sale, din punct de vedere fizic, economic, biologic etc. și fenomenele care se produc la suprafața ei. o ~ umană = antropogeografie; ~ lingvistică = metodă de cercetare a fenomenelor de limbă prin stabilirea ariilor lor de răspândire pe bază de anchete pe teren; geolingvistică. (< fr. géographie, lat. geographia)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar