definiția cvartal definiție dex

cvartal

găsește rime pentru cvartal
Cuvinte apropiate: cfartal, cuartal, cvartal, cvartă

CVARTÁL,

cvartale, s.n. I. 1. (Înv.) A patra parte dintr-un oraș. ♢ Cartier, mahala. 2. Porțiune unitară dintr-o localitate, reprezentând o suprafață de teren străbătută de străzi pe care sunt construite locuințe, magazine sau alte clădiri, grădini etc. cu caracter social-cultural; microraion. 3. Parte administrativă a unui oraș; sector. II. Trimestru. [Var.: cuartál s.n.] – Din rus. kvartal, germ. Quartal.

CVARTÁL

s. microraion, sector. (Un ~ într-un oraș.)

CVARTÁL

s. v. cartier, trimestru.

cvartál

s. n., pl. cvartále

CVARTÁL ~e

n. 1) Parte a unui oraș (inițial a patra parte) care are anumite trăsături specifice; cartier. 2) Interval de timp egal cu trei luni. /<germ. Quartal

CVARTÁL

s.n. Porțiune dintr-un oraș cuprinsă între străzi care se intersectează; microraion. ♦ Cartier. ♦ Trimestru. [< rus. kvartal, germ. Quartal].

CVARTÁL

s. n. porțiune dintr-un oraș între străzi care se intersectează. (< rus. kvartal, germ. Quartal)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.