definiția colegă definiție dex

colegă

găsește rime pentru colegă
Cuvinte apropiate: colea, colea, coleg, colegat, colegă, colugă, covegă

colégă

s. f., g.-d. art. colégei; pl. colége

colégă

s. f., g.-d. art. colégei; pl. colége

COLÉG

, -Ă, colegi, -ge, s.m. și f. Persoană care învață, activează, muncește împreună cu altele într-un anumit loc, considerată în raport cu acestea. – Din fr. collègue.

COLÉG

s. (rar) camarad. (~ de școală.)

colég

s. m., pl. colégi

COLÉ//G ~gă (~gi, ~ge)

m. și f. Persoană care învață sau activează împreună cu altele, considerată în raport cu acestea; confrate. ~ de școală. ~ de studii. ~ de muncă. /<fr. collegue

colég (colégi),

s.m. – Camarad, tovarăș. Lat. collega (sec. XVIII). – Der. colegă, s.f. (camaradă); colegial, adj. (camaraderesc); necolegial, adj. (lipsit de camaraderie); colegiu, s.n., din lat. collegium (sec. XVIII) și în parte din germ. Kolllegium sau din rus. kollegija; colegian, s.m. (elev al unui colegiu).

COLÉG, -Ă

s.m. și f. Camarad de studii, de muncă, de activitate etc. [Cf. fr. collègue, lat. collega].

COLÉG, -Ă

s. m. f. camarad de studii, de muncă, de activitate etc. (< fr. collègue, lat. collega)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut