definiția candidatului definiție dex

candidatului

găsește rime pentru candidatului

CANDIDÁT, -Ă,

candidați, -te, s.m. și f. Persoană care candidează. – Din fr. candidat, lat. candidatus.

CANDIDÁT

s. 1. competitor, concurent. (Sunt mulți ~ți la postul de ...) 2. v. pretendent.

candidát

s. m., pl. candidáți

CANDIDÁ//T ~tă (~ți, ~te)

m. și f. Persoană care participă la un concurs, în alegeri, pentru a obține un post, un titlu etc. /<lat. candidatus, fr. candidat

CANDIDÁT, -Ă

s.m. și f. 1. Persoană care candidează (sau care este propusă) pentru a fi aleasă într-un for de conducere. ♦ Persoană care se prezintă la un examen pentru a ocupa un post etc. ♢ Candidat în științe = titlu acordat în anumite țări la terminarea aspiranturii, după trecerea examenelor reglementare și susținerea unei disertații de specialitate. 2. (Silv.) Arbore de bună calitate care rămâne în arboret după aplicarea măsurilor de curățire. [< fr. candidat, cf. germ. Kandidat < lat. candidatusîmbrăcat în togacandida”, albă, rus. kandidat].

CANDIDÁT, -Ă

s. m. f. 1. cel care candidează. 2. (silv.) arbore de bună calitate care rămâne în arboret după aplicarea măsurilor de curățire. (< fr. candidat, lat. candidatus)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar