definiția calorifere definiție dex

calorifere

găsește rime pentru calorifere
Cuvinte apropiate: calorifer

CALORIFÉR, -Ă,

caloriferi, -e, adj., s.n. 1. Adj. Care transportă căldură. 2. S.n. Instalație de încălzire producătoare de căldură (cu aburi, apă caldă sau aer cald); p. restr. radiator al unei astfel de instalații. – Din fr. calorifère.

CALORIFÉR

s. radiator. (Nu s-a încălzit ~ul.)

calorifér

adj. m., pl. caloriféri; f. sg. caloriféră, pl. calorifére

calorifér

s. n., pl. calorifére

CALORIFÉR1 ~ă (~i, ~e)

Care ține de transportul căldurii; pentru transportul căldurii. /<fr. calorifere

CALORIFÉR2 ~e

n. 1) Sistem de încălzire a încăperilor printr-o sursă producătoare de căldură. 2) Bloc al unui astfel de sistem, care constă din tuburi sau coloane tubulare; radiator. /<fr. calorifere

CALORIFÉR, -Ă

adj. Care poartă, răspândește căldură. // s.n. Instalație pentru încălzirea încăperilor dintr-o clădire, dintr-un apartament etc. printr-o singură sursă producătoare de căldură; (p. ext.) radiator al unei instalații de încălzire centrală. [< fr. calorifère, cf. lat. calorcăldură, ferre – a purta].

CALORIFÉR, -Ă

I. adj. care transportă și răspândește căldura. II. s. n. instalație de încălzire centrală a unei clădiri; (p. ext.) radiator al unei astfel de instalații. (< fr. calorifère)

calorifer

, calorifere s.n. 1. prostituată. 2. amantă.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar