definiția belvedere definiție dex

belvedere

găsește rime pentru belvedere
Cuvinte apropiate: belvedere

BELVEDÉRE

subst. Construcție așezată pe un loc ridicat, de unde se poate privi departe; p.ext. loc, terasă, platformă de unde se vede departe. – Din fr. belvédère.

belvedére

s. f., pl. belvedéri

BELVEDÉRE

n. Foișor construit pe un loc ridicat, de unde se deschide vederii o priveliște încântătoare. /<fr. belvédere

BELVEDÉRE

s.f. Pavilion, terasă situată în partea de deasupra a unei clădiri, de unde se poate vedea o priveliște frumoasă. ♦ Lanternă (2) de dimensiuni mai mari, care permite o vedere bună asupra împrejurimilor. [< it. belvedere].

!belvedére

s. f., g.-d. art. belvedérii; pl. belvedéri

BELVEDÉRE

s. f. pavilion, terasă pe un loc ridicat care permite o largă panoramă. (< fr. belvédère, it. belvedere)

BELVEDÉRE

(‹ fr.) s.f. Pavilion sau terasă acoperită, situată pe un loc ridicat deasupra unei clădiri, care permite o privire largă asupra împrejurimilor. ♦ Punct de b. = punct, de obicei situat la înălțime, folosit pentru observarea priveliștii.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar