definiția aragonit definiție dex

aragonit

găsește rime pentru aragonit
Cuvinte apropiate: aragonit

ARAGONÍT

s.n. Mineral alcătuit din carbonat de calciu cristalizat, din care se fac obiecte ornamentale. – Din fr. aragonite.

aragonít

s. n.

ARAGONÍT

n. Mineral alcătuit din carbonat de calciu cristalizat, folosit la confecționarea obiectelor ornamentale. /<fr. aragonite

ARAGONÍT

s.n. Carbonat de calciu natural, cristalizat, din care se confecționează obiecte ornamentale. [< fr. aragonite].

ARAGONÍT

s. n. carbonat de calciu natural, cristalizat, pentru obiecte ornamentale și decorative. (< fr. aragonite)

ARAGONÍT

(‹ localit. Aragón) s.n. Carbonat natural de calciu izomorf cu calcitul, de care se deosebește cristalizînd rombic. Se formează în ultimele faze ale proceselor hidrotermale și din depunerile izvoarelor minerale termale, formînd tufuri calcaroase sau pisolite. Are culoare alb-gălbuie, violetă sau cenușie, luciu sticlos și aspect de agregat radiar sau compact. Este utilizat ca piatră de ornament, constituie mase principală a perlelor și formează stratul de sidef al cochiliilor moluștelor.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar