definiția agale definiție dex

agale

găsește rime pentru agale
Cuvinte apropiate: agale, agave, agile, anale, gale

AGÁLE

adv. Fără grabă; domol. – Din ngr. agália.

AGÁLE

adv. alene, binișor, domol, încet, încetinel, încetișor, lin, liniștit, ușurel, (pop. și fam.) iavaș, (pop.) cătinel, rara, (reg.) mereu, (prin Transilv.) câtingan. (Merge ~.)

Agale

grăbit, iute, repede, grabnic, zorit

agále

adv.

AGÁLE

adv. Fără grabă; pe îndelete; alene; lin; domol; încet. /<ngr. agalia

agále,

adv. – 1. Încet, domol, molcom. 2. Ușurel. Mr. agale. Ngr. ἀγάλια (Meyer, Neugr., St., IV, 6; Gáldi 141), care provine din it. uguale. Este folosit adesea cu reduplicare, ca în ngr.

AGÁ

s.f. v. agă.

agá

(înv.) s.f., art. agáua, g.-d. art. agálei; pl. agále, art. agálele

ÁGA

s.f., pl. ÁGA
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar