definiția afonii definiție dex

afonii

găsește rime pentru afonii
Cuvinte apropiate: afonie

AFÓN, -Ă

, afoni, -e, adj., s.m. și f. 1. (Persoană) care suferă de afonie. ♦ (Persoană) care nu poate cânta corect, care nu are voce. 2. (Lingv.; la f.) (Consoană) surdă. – Din fr. aphone.

AFÓN

adj. v. surd.

afón

adj. m., s. m., pl. afóni; f. sg. afónă, pl. afóne

AFÓN ~ă (~i, ~e)

și substantival . Care cântă fals; care nu are voce (sau auz muzical). 2) Care nu are sonoritate. ♢ Consonantă ~ă consonantă surdă. /<fr. aphone

AFÓN, -Ă

, afoni, -e, adj. (Despre oameni) Bolnav de afonie. ♦ Care nu poate cânta corect, care n-are voce. ♢ Consoană afonă = consoană surdă. – Fr. aphone (< gr.).

AFÓN, -Ă

adj. 1. Care și-a pierdut vocea. ♦ Care cântă fals, care n-are voce sau simț muzical. 2. Consoană afonă = Consoană care se articulează fără vibrarea coardelor vocale; consoană surdă. [< fr. aphone, cf. gr. aphonos < afără, phonevoce].

AFÓN, -Ă

adj. 1. (și s. m. f.) care suferă de afonie. ♢ care n-are voce sau simț muzical. 2. consoană ~ă (și s. f.) = consoană care se pronunță fără vibrarea coardelor vocale, surdă. (< fr. aphone, cf. gr. aphonos, mut)

AFONÍE

s.f. Imposibilitate de a vorbi ca urmare a lezării laringelui sau a nervilor acestuia. – Din fr. aphonie.

afoníe

s. f. → fonie

AFONÍE

f. 1) Pierdere patologică a vocii. 2) Lipsă a sonorității. /<fr aphonie

AFONÍE

s.f. (Rar) Boală care constă în pierderea glasului. – Fr. aphonie.

AFONÍE

s.f. 1. Pierdere patologică a glasului. 2. (Fig.) Răgușeală. [< fr. aphonie, cf. gr. aphonia].

AFONÍE

s. f. 1. pierdere patologică a vocii. 2. (fig.) răgușeală. (< fr. aphonie)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut