definiția aeroport definiție dex

aeroport

găsește rime pentru aeroport
Cuvinte apropiate: aeroport

AEROPÓRT

, aeroporturi, s.n. Ansamblu constituit din terenul, clădirile și instalațiile necesare decolării, aterizării, manevrării, adăpostirii și întreținerii avioanelor. [Pr.: a-e-] – Din fr. aéroport.

AEROPÓRT

s. aerodrom. (~ul Otopeni.)

aeropórt

s. n., pl. aeropórturi

AEROPÓRT ~uri

n. Ansamblu construit din terenuri, clădiri, instalații și servicii necesare traficului aerian. /<fr. aéroport

AEROPÓRT

, aeroporturi, s.n. Teren prevăzut cu instalații necesare decolării, aterizării, manevrării, adăpostirii și întreținerii avioanelor. – Fr. aéroport.

AEROPÓRT

s.n. Teren prevăzut cu instalațiile necesare decolării, aterizării, adăpostirii și întreținerii avioanelor de cursă. [Pl. -turi. / < fr. aéroport].

AEROPÓRT

s. n. perimetru amenajat cu instalațiile și serviciile traficului aerian. (< fr. aéroport)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut