definiția actualitate definiție dex

actualitate

găsește rime pentru actualitate
Cuvinte apropiate: actualitate

ACTUALITÁTE

, actualități, s.f. Ceea ce este actual; eveniment, întâmplare curentă, timpul de față, prezent2. ♢ Loc. adj. De actualitate = care se petrece sau interesează în clipa de față, care corespunde prezentului. ♦ Ceea ce este actual; (la pl.) evenimente curente, la ordinea zilei. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. actualité.

ACTUALITÁTE

s. contemporaneitate, prezent.

Actualitate

inactualitate

actualitáte

s. f. (sil. -tu-a-), g.-d. art. actualității; pl. actualități

ACTUALIT//ÁTE ~ăți

f. 1) Timpul de față. 2) Caracter actual. 3) pl. Evenimente curente. ♢ De ~ ceea ce se petrece sau are importanță în prezent. [G.-D. actualității; Sil. -tu-a-] /<fr. actualité, lat. actualitas, ~atis

ACTUALITÁTE,

actualități, s.f. Faptul de a fi actual. ♢ Loc. adj. De actualitate = care se petrece sau interesează în clipa de față, care corespunde momentului prezent. ♦ Ceea ce este actual; eveniment, întâmplare curentă, plină de interes. [Pr.: -tu-a-] – Fr. actualité.

ACTUALITÁTE

s.f. Timpul de față, prezent. ♢ De actualitate = care se petrece, care interesează în momentul prezent. ♦ Ceea ce este actual; (la pl.) evenimente curente, la ordinea zilei. [Pron. -tu-a-. / cf. fr. actualité].

ACTUALITÁTE

s. f. timpul prezent. ♢ ceea ce este actual; (pl.) evenimente curente, la ordinea zilei. (< fr. actualité)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar