definiția înrădăcinat definiție dex

înrădăcinat

găsește rime pentru înrădăcinat
Cuvinte apropiate: înrădăcina, înrădăcinat

ÎNRĂDĂCINÁT, -Ă,

înrădăcinați, -te, adj. Fixat în pământ prin rădăcini. ♦ Fig. pătruns adânc (în conștiință, în obișnuință etc.). – V. înrădăcina.

ÎNRĂDĂCINÁT

adj. încuibat. (Obicei ~.)

ÎNRĂDĂCINÁ,

înrădăcinez, vb. I. Refl. A se fixa în pământ prin rădăcini; a prinde rădăcini. ♦ Fig. A pătrunde adânc (în conștiință, în obișnuință etc.). – În + rădăcină.

ÎNRĂDĂCINÁ

vb. a se încuiba, a se statornici, (fig.) a se înțeleni. (Un obicei care s-a ~.)

înrădăciná

vb., ind. prez. 1 sg. înrădăcinéz, 3 sg. și pl. înrădăcineáză

A ÎNRĂDĂCIN//Á ~éz

tranz. A face să se înrădăcineze. /în + rădăcină

A SE ÎNRĂDĂCIN//Á

pers. 3 se ~eáză intranz. 1) (despre plante) A slobozi rădăcini (adânci); a se fixa în pământ cu ajutorul rădăcinilor. 2) fig. (despre obiceiuri, idei) A prinde rădăcini; a intra adânc în uz; a deveni obișnuit; a se încetățeni; a se statornici; a se împământeni; a se consimți. /în + rădăcină
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar