definiția îmbuteliere definiție dex

îmbuteliere

găsește rime pentru îmbuteliere
Cuvinte apropiate: îmbuteliere

ÎMBUTELIÉRE,

îmbutelieri, s.f. Acțiunea de a îmbutelia și rezultatul ei. [Pr.: -li-e-] – V. îmbutelia.

îmbuteliére

s. f. (sil. -li-e-), g.-d. art. îmbuteliérii; pl. îmbuteliéri

ÎMBUTELIÉRE

s.f. Acțiunea de a îmbutelia. [Pron. -li-e-. / < îmbutelia1.

ÎMBUTELIÁ,

îmbuteliez, vb. I. Tranz. A umple (sub presiune) o butelie, o sticlă, închizând-o apoi ermetic. [Pr.: -li-a] – După fr. embouteiller.

îmbuteliá

vb. (sil. -li-a), ind. prez. 1 sg. îmbuteliéz, 3 sg. și pl. îmbuteliáză, 1 pl. îmbuteliém (sil. -li-em); conj. prez. 3 sg. și pl. îmbuteliéze; ger. îmbuteliínd (sil. -li-ind)

A ÎMBUTELI//Á ~éz

tranz. (substanțe lichide sau gazoase) A turna în butelii (sau în alte recipiente), închizând ermetic. [Sil. -li-a] /în + butelie

ÎMBUTELIÁ

vb. I. tr. A trage (un lichid) în sticle; a încărca buteliile (cu gaze lichefiate). [Pron. -li-a, p.i. 3,6 -iază, ger, -iind. / < fr. embouteiller].

ÎMBUTELIÁ

vb. tr. a trage (un lichid) în sticle; a încărca butelii. (după fr. embouteiller)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar