damă neologisme, Dictionar de Neologisme DEX

damă

găsește rime pentru damă
Cuvinte apropiate: ama, bamă, camă, dacă, dada, dadă, dagă, dala, dală, dam (cerb), dam (clădire), daman, damar, damă, damf, damna, dană, dara, dară, data, dată (moment, oară), dată (calendaristică, a unei probleme), dava, davă, dărma, dâcă, dâlmă, dâmb, dâra, dâră, demă, domă, dramă, dumă, famă, gama, gamă, iama, iamă, jama, kamă, lama, lama, lamă, mamă, oamă, pama, rama, ramă, râma, râmă, sama, samă, vamă, zamă

DÁMĂ

s.f. I. (Rar) 1. Doamnă, cucoană. ♢ De damă = femeiesc. 2. Femeie de moravuri ușoare, prostituată. II. 1. Carte de joc pe care este desenată figura unei femei. 2. Regină (la jocul de șah). 3. (La pl.) Joc practicat pe o tablă ca cea de șah și la care se folosesc pioni sau discuri albe și negre. III. Scobitură în copastia unei ambarcații, în care se sprijină manșonul ramei. [< fr. dame, it. dama].
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar