definiția lina definiție dex

lina

găsește rime pentru lina
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: alina, bina, bină, cina, cină, clină, dină, elină, fină, gină, hină, ina, ină, kina, lană, lână, lia, liană, liba, ligă, lila, limă, lin, lin, lina, linca, linia, link, lino, lins, linșa, lint, linx, lipa, lipă, lira, liră, lisa, lisă, liță, liza, liză, lună, mina, mină, nina, oină, pină, rină, șină, tină, uină, vina, vină
Cuvinte apropiate: alina, bina, bină, cina, cină, clină, dină, elină, fină, gină, hină, ina, ină, kina, lană, lână, lia, liană, liba, ligă, lila, limă, lin, lin, lina, linca, linia, link, lino, lins, linșa, lint, linx, lipa, lipă, lira, liră, lisa, lisă, liță, liza, liză, lună, mina, mină, nina, oină, pină, rină, șină, tină, uină, vina, vină

LIN3, -Ă,

lini, -e, adj. 1. Care se mișcă sau se desfășoară în mod egal, fără salturi și treceri bruște (și în ritm moderat); domol, liniștit, potolit. 2. (Despre drumuri, pante etc.) Cu înclinație mică, ușor de urcat sau de străbătut. ♦ (Rar; despre suprafețe) Neted. 3. (Despre sunete) Lipsit de intensitate; blând, potolit. ♦ (Poetic; despre lumină) Cu o strălucire domoală, blândă, odihnitoare. 4. Calm, liniștit. – Lat. lenus, -a (= lenis).

LIN1,

lini, s.m. Pește cu solzi mărunți, cu corpul gros, acoperit de mucus, care trăiește prin bălți cu apă limpede și nu prea adâncă (Tinca tinca). – Din bg. lin.

LIN2,

linuri, s.n. 1. Vas de lemn, de tablă sau de beton în formă de jgheab, în care se adună și se storc strugurii. 2. Vas de lemn, de tablă sau de beton în care se pune la fermentat materia primă folosită la fabricarea berii, a spirtului etc.; vas, cadă de doage unde se pun la fermentat prunele din care se face țuică. – Din ngr. linós.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar